6 Ocak 2015 Salı

Emlak Konut GYO’da işler yine Sarp’a sardı

İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Sarphan Finans Park'nde projesi teslim tarihi üçüncü kez ertelendi. Emlak Konut GYO genel müdürlük inşaatında da sıkıntı var...

Sarp Group’un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park projesinde teslim tarihi yine ertelendi. İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında yer alan ve Emlak Konut GYO’ya ait 20 bin 714 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen proje için 22 Haziran 2010 tarihinde ihale düzenledi. İhaleyi arsa üzerinde yapılacak projeden Emlak Konut’a yüzde 37,5 gelir teklif eden Sarp Group ve EPP ortaklığı kazandı.

Kira yardımı yapılacak
Yüklenici firma 19 Ağustos 2010 tarihinde yer teslimi yapılarak sözleşme imzalandı ve 23 Ağustos 2013 işin bitiş tarihi olarak belirlendi. Ancak proje tamamlanamadı ve teslim tarihi 22 Haziran 2014’e ertelendi. Bu tarihte de tamamlanamayınca yeni tarih 31 Aralık 2014 olarak açıklandı. İnşaatın tamamlanaması üzerine teslimler üçüncü kez ileri bir tarihe alındı. Projedeki ticari alanlar 2015’in ilk çeyreğinde konutlar ise Mayıs 2015’te teslim edilecek. Sözleşmesi süresi 30 ayı dolduran hak sahiplerine kira yardımı yapılmaya başlandı.

Sayıştay iki defa uyardı
Sarphan Finans Park projesinin inşaat hızındaki yavaşlık Sayıştay’ın gözünden kaçmamış ve Emlak Konut GYO’u bu konuda uyarmıştı. Sayıştay tarafından hazırlanan Emlak Konut GYO ile ilgili 2011 ve 2012 yıllarına ait denetleme raporlarında Sarphan Finans Park’ta inşaatı işlerinin süresi içerisinde tamamlanamaması halinde alıcılar tarafından geç teslim davaları açılabileceği vurgulanmıştı. Ortaya çıkacak tazminata dikkat çeken Sayıştay her iki raporda da projenin ortağı Emlak Konut’a “İnşaatın zamanında bitirilmesi için önlemler alınmalı” demişti. Ortaya çıkan sonuç, Emlak Konut’un Sayıştay tarafından yapılan uyarıları dikkate almadığını ve yüklenici firmanın projeyi geç teslim etmesine göz yumduğunu gösterdi.

Kendi binasını da bitiremedi
Emlak Konut GYO, 10 Nisan 2013’te Ataşehir’de genel müdürlük binası inşa ettirmek için ihaleye çıktı. İhaleyi, yaklaşık maliyeti 54 milyon 734 bin lira olan işe 44 milyon 890 bin lira teklif veren Turyapı İnşaat kazandı. 6 Mayıs 2013’te sözleşme imzalandı, 10 Mayıs 2013’te teslim edildi. İhale şartnamesine göre iş 365 günde bitecekti. Ancak, Mayıs 2014’te teslim süresi 5 ay uzatılarak 6 Ekim 2014’e ertelendi. Bu tarih geldiğinde de inşaat tamamlanamadı. Emlak Konut GYO’nun yeni genel müdürlük binasının ilerleme seviyesinin yüzde 100 olması gerekirken fiziki ilerlemenin henüz yüzde 30’larda olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder