24 Kasım 2014 Pazartesi

Rengarenk oturma odasına ne dersiniz?

Koyu renk tonları ve cüretkar mobilyaları yumuşak dokunuşlarla dengeleyin. Size özel bir ev için renk, mobilya ve kumaşları katman halinde kullanın...

Oturma odalarında genellikle beyaz, krem, yeşil, mavi, pembe, mor gibi renkler kullanılır. Kırmızı, siyah, turuncu, turkuaz gibi farklı renkler de kullanılabilir. Oturma odanızda renk seçimi yaparken öncelikle arka fonu yani duvarlar, pencere ve perdelerin durumunu tespit edin. Daha sonra da zemin rengini belirleyin.



Mobilyaların rengi zemin ve fon dediğimiz duvar ve perdelerle uyum içerisinde olmalıdır. Örneğin burada olduğu gibi yeşil boyanmış duvarın önünde açık renk bir koltukla hoş bir zıtlık yaratabilirsiniz.


Renk ve desenlerin bir arada kullanılmasına da dikkat edilmelidir. Risk almak istemiyorsanız desen üstüne desen kullanmak yerine düz kumaşların üstüne desenli ve renkli yastıklarla odanıza en güzel rengi verebilirsiniz.


Oturma odanızı dekore ederken renk ve desen karmaşasından kaçının. Perdeleriniz desenli ise koltukları düz seçmeye çalışın. Koltuk yastıklarında desen kullandıysanız koltuklarınızı düz tercih edin. (Hürriyet)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder