21 Kasım 2014 Cuma

Bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Pratik ve uygun fiyatlı bir bebek odasının olmazsa olmazları nelerdir?

Dünyadaki en kıymetli varlığınıza ayrı bir oda yapmayı düşünüyorsanız, nelere dikkat etmeli neleri önemsemelisiniz?

İmkanınız dahilinde alacağınız ürünlerin kanserojen madde içermemesine ve doğal malzemeden imal edilmiş olmasına hassasiyet göstermenizde fayda var.

Mümkünse evin en sessiz odasını ve kendi yatak odanıza yakın olan odayı bebek odası olarak kullanabilirsiniz.

Bebek eşyalarını organize edecek dolaba ihtiyaç olacaktır. Bu yüzden odada minimalist davranırsak bir bebek karyolası ya da beşiği, bir dolap olması gerekmektedir.

Yıllardır öğretilen "mavi erkek- pembe kız rengidir" algısının dışına çıkabilirsiniz. Eğer ikinci bir çocuk ihtimali varsa özellikle baskın renk kullanımı ileride yeniden dekorasyon değişikliğine sebep olabilir.

Özellikle ilk aylarda beşik üzerindeki dönenceler bebeğinizin oyalanması ve zeka gelişimi için oldukça iş görecektir.
Odanın zemini de önem taşımaktadır. Özellikle kış aylarında bebeğin yerle temasında üşümemesi için halı ya da zemin kaplamalarıyla önlem alınabilir. Ancak kullanılan malzemenin toz toplamayacak yapıda olması önem arz eder. Bebeğinizin alerjisi varsa, zemin konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.

Raflar, çekmeceler ve kutular oyuncakları organize etmek ve eşyalarınızı toplamak için işinize yarayacaktır. Bebeğin kıyafetlerini, temizlik ürünlerini, havlu ve iç çamaşırlarını ve tabi ki oyuncakları gruplar halinde yerleştirebilirsiniz.

Duvar dövmeleri son yıllarda oldukça moda! Hem bebeğinizi mutlu edecek hem de size hoş bir dekoratif ortam yaratacak uygun konsepti duvarlarınıza uygulayabilirsiniz. Bu sayede duvarlarınızı yeniden boyamanıza bile gerek kalmayabilir.

Ayrıca kendinizi de düşünüp emzirme sandalyesi veya koltuğunu ihmal etmemelisiniz. Bebeğin yatağına yakın yere yerleştireceğiniz emzirme koltuğu, O'nu uyandırmama açısından önemli olacaktır.
Bebek odasında çerçeveler de olmazsa olmazlardan. Bebeğinizin ilk gününden itibaren gelişimini sergileyebileceğiniz gibi sevdiği figürleri de çerçevelerinize taşıyabilirsiniz. Ancak bebeğinizin yatağının üzerine çerçeveleri monte ederken düşmeyecek kadar sağlam olmasına özellikle dikkat etmenizde yarar var.

Bebeğinizin doğumuna ilişkin önemli anları ve tarihleri bir kağıda basıp çerçevelerseniz ona ölümsüz bir hatıra bırakmış olacaksınız.
Biraz el beceriniz varsa yastıkların üzerine sevdiği figürleri işleyerek bebeğinizin en sevdiği yastığı kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Dikiş için kullanacağınız ipin ve kumaşın bebeğinizin tenini tahriş etmemesine ve ağzıyla temas ettiğinde tüy bırakmayacak olmasına dikkat etmelisiniz. (Bengü Öner - Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder