10 Haziran 2016 Cuma

Taşyapı 3 milyar dolarlık yatırım planlıyor

Taşyapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, enerji, tarım, turizm, sağlık ve gayrimenkulde yatırımlara devam edeceğini söyledi.


Gayrimenkul sektöründe inşa ettiği projelerle tanınan Taşyapı, rotayı yurtiçi ve yurtdışında farklı sektörlere kırdı. “Bürokrasiye kırgınım diye yatırım yapmaktan vazgeçmem” diyen Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, yeni yatırımlarını anlattı.

Altunizade'de Selçuk EczaHolding ile ortaklaşa hayata geçirilen yeni konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan Turanlı, İspanya'da teknoloji, Kongo'damaden, Belçika'da sağlık, Anadolu'da tarımile enerji, İstanbul'da turizmve gayrimenkul alanlarında bu yıl toplam 3 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

“EV HİSSE SENEDİ DEĞİL”

İstanbul'da Fikirtepe, Kasımpaşa, Maslak ve Şişli bölgelerinde yeni konut projeleri inşa edeceklerini kaydeden Turanlı, şirket hisselerini halka açmayı planladıklarını söyledi. Gayrimenkul yatırımlarının kısa vadeli yapılmasına karşı olduğunu ifade eden Turanlı, “Daireyi al, altı ay sonra sat” anlayışını kabul etmediğini söyledi. Turanlı, “Ev hisse senedi değil. Bu işi borsa olmaktan çıkarmamız lazım. Topraktan al, bitince sat sistemini kaldırdık. Bizden ev alan alsın, otursun, mutlu olsun istiyoruz. Alıp, satıp para kazanmak isteyenler şirketten hisse alsın” dedi. İnşa ettikleri projeleri yapımı tamamlandıktan sonra satışa çıkardıklarını belirten Turanlı,

“Resimyapmak ile bina yapmak aynı şey değil. Projenin maketini yapmıyoruz. İşin kendisini yapıp bitiriyoruz. İnsanlar görüp beğenerek alsınlar istiyoruz” dedi.

Önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcıların İstanbul'a olan ilgisinin daha da artacağını vurgulayan Turanlı, “Afrika, Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden çok sayıda insan İstanbul'da yaşamak isteyecek. Biz de projelerimizi geliştirirken bu talebi dikkate alıyoruz. Akdeniz ve Karadeniz'de sağlık turizmini de kapsayacak şekilde konut yatırımlarımız olacak” diye konuştu.

350 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Selçuk Ecza Holding'in Altunizade'deki 30 dönüm arazisi üzerinde Taşyapı tarafından yapılan 210 konutluk proje bu hafta satışa çıkıyor. İsmi henüz netleşmeyen projede, metrekare fiyatları 5 bin dolar ile 7 bin dolar arasında değişiyor. Proje arazisinin yüzde 83'ünü yol ve yeşil alan olarak ayırdıklarını belirten Emrullah Turanlı, “Hakkımız yüzde 35'ti ama biz yüzde 17'sine inşa ettik. Fazla metrekare yapma peşinde değiliz. Daha fazla yeşil alan olsun istedik” dedi. Dairelerin büyüklüğünün 200 ile 450 metrekare arasında değiştiğini bildiren Turanlı, bu nedenle 210 konutluk projeye 900 araçlık otopark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder