25 Haziran 2016 Cumartesi

Nef Novu’ya 750 milyon lira yatıracak

Nef, öğrenciler, akademisyenler ve genç profesyoneller için Novu markasıyla gayrimenkul geliştirecek.

İlk etapta 15 bin üniversite öğrencisinin yaşayacağı 10 proje inşa edecek olan Nef, toplam 750 milyon lira yatırım yapacak.

Konuyla ilgili dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı
Erden Timur, Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çekti. Türkiye'de öğrencilerin çoğunun depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşadıklarını belirten Timur, “Öğrencilerimizin su ısıtıcılarında makarna pişirdiği, ütülerin üstünde pizza ısıttığı günler geride kalacak” dedi. Novu projelerinde öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanları olacağını kaydeden Timur, ilk Novu projesinin Eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Nef Merter 12'de hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik ise geliştirilecek gayrimenkullerin sadece kiraya verileceğini ileri de daha büyük projeler için finansman ihtiyacı duyarlarsa kira sertifikası, sukuk benzeri ürünlerle yatırımcıların ilgisine sunabileceklerini vurguladı.

ANADOLU VE YURTDIŞINA AÇILACAK

Yatırım hakkında bilgi veren Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu de, “Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var. 750 milyon TL yatırımla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter’deki projemizin ardından, Novu'yu Anadolu’ya ve sonra da yurtdışına da taşıyacağız” diye konuştu. 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladıklarını kaydeden Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise, Tek kişilik odaların bin 800, çift kişilik odaların bin 250, dört kişilik odaların ise 920 liradan başlayan fiyatlarla kiralanabileceğini bilgisini verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder