12 Nisan 2016 Salı

İstanbul’a iki hançer daha

Maltepe Sahilada projesi 4 bodrum, zemin ve 25 normal kattan oluşan 2 gökdelende 290 rezidans bulunacak. Projenin sahibi Kapıcıoğlu İnşaat..


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 16:9 ve Gökkafes’i örnek göstererek “Bir daha kimse İstanbul’a hançer vuramayacak” dedi ama Maltepe’de yeni “hançerlerin” inşaatı başladı bile. Maltepe’nin en yüksek noktasına lüks rezidanslardan oluşan devasa bloklar geliyor. Adatepe mevkiinde yapılacak “Sahilada” projesi için en az 78 en çok 89 metre olarak belirlenen yükseklik sınırı, yeni bir siluet tartışması yaratacak gibi görünüyor.

İmar planlan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında değiştirilen Maltepe’deki 14 dönümlük arazi, 20 milyon dolara Torunlar GYO, Kapıcıoğlu İnşaat ve Renkyol İnşaat tarafından satın alındı.

Torunlar GYO’nun yüzde 50 hisse sahibi olduğu proje, CHP’li Maltepe Belediyesi’nin çabaları ile stanbul’a çifte hançer bugüne dek hayata geçirilemedi. 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasından sonra Torunlar GYO’nun projedeki hisselerini devrettiği öğrenildi. İBB tarafından hazırlanan üst ölçekli plana göre işlem yapması gereken Maltepe Belediyesi alt ölçekli planı hazırladı ve 27 Kasım 2015′te yapı ruhsatı düzenledi.

RUHSAT VERİLDİ DAVA GELDİ
CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkyılmaz, ruhsatın ve planın iptali için idare mahkemesine dava açtı. Dava sürerken yapı ruhsatı, şantiye şefinin değiştiği gerekçesi ile iptal edildi. Bu iptal ile açılan dava konusuz kaldı. Türkyılmaz, 22 Ocak 2016′da düzenlenen yeni yapı ruhsatına da iptal davası açtı.

70 METRE VE ÜZERİ İÇİN İZİN
Davacı meclis üyesi Türkyılmaz, “Maltepe sahili manzaralı Adatepe’de yükselecek kuleler kamuoyunu rahatsız ediyor. İmar Kanunu’na göre 70 metre yükseklik üzerindeki yapüarın İBB’den siluet onayı alması gerekiyor. 78 ile 89 metre arasında değişen kulelere siluet onayı İBB komisyonlarında hangi özel sebeplerle verildi? Projeden elde edilecek hasılatın, 150 milyon dolar olması oluşan rantın büyüklüğünü gözler önüne seriyor” dedi. (sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder