15 Şubat 2016 Pazartesi

2016’da öne çıkacak renk kombinasyonları

Bu yazımızda bu yıl sıklıkla göreceğimiz ve gözlerimizi kamaştıracak renk kombinasyonlarına göz atacağız. Uzmanların öngörülerine göre bu yıl dekorasyonlarda doğal esintiler moda olacak. Denizi temsil eden mavi, kayaları temsil eden gri, ağaçları temsil eden yeşil tonları ve çiçek renklerinin yaşam alanlarımıza hakim olacağı, doğadaki renklerin ana tema olarak kullanıldığı bir dekorasyon biçimiyle huzurlu ve dingin bir tasarım senesi geçireceğiz gibi görünüyor.

LİLA VE MOR TONLARI 


Kaynak: Osmanoğulları
Mobilya Dekorasyon uzmanlarının öngörülerine göre, bu yıl tekrardan trend olacak renklerin başında mor ve leylak tonları geliyor. Özellikle koltuk takımlarında ve oturma odası dekorasyonunda öne çıkan renklerden biri olacak olan mor ve lila tonları modern ve konforlu bir tarzla birleşerek romantik yaşam alanları yaratacak. Yakın zamanda oturma odanızı yenilemek ya da koltuk takımınızı değiştirmek istiyorsanız, mor ve lila tonları seçeneklerine göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. 

MAVİ VE BEYAZ 
Kaynak: Ralph Justus Maus Architektur
2016’da trend olacak olan yaşam alanlarının en belirleyici özelliğinin de dinlendiricilik ve huzurlu bir atmosfer olacağı düşünülüyor. Pek tabii ki söz konusu nitelik dinlendiricilik olunca da dingin mavi tonları doğal olarak öne çıkıyor. Özellikle açık mavi ve beyaz kombinasyonu bu senenin gözdelerinden biri olacağa benziyor. Huzur dolu bir sene için huzur dolu renk kombinasyonları yaşam alanlarında yerini alacak.
BANYOLARDA DA MAVİ, BEYAZ VE GRİ KOMBİNASYONU 
Kaynak: RedLab Digitalarts
Mavi tonlarını bu yıl yalnızca oturma odaları ve salon dekorasyonlarında değil, banyo vemutfak gibi ıslak zeminli yaşam alanlarında da bolca göreceğiz. Özellikle mavi, beyaz ve gri tonlarının iç içe geçtiği, ahenkli bir dinginliğin ön plana çıkarıldığı banyo tasarımları bu senenin yıldızlarından biri olacak gibi.
KAYALARIN GRİSİ İLE DENİZ MAVİSİ 
Kaynak: Voltaj Tasarım
Gri ve mavi birlikteliği de bu yılın sevilen renk kombinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Doğallık ve huzurun simgesi olan, kayaları ve denizi sembolize eden bu kombinasyon her yaşam alanına uygulanabilir bir yapıya sahip. Dikkat edilmesi gereken tek şey ise grinin de mavinin de çok keskin ve koyu tonlara sahip olmaması ve öncelikli olarak dinlendirici, yumuşak bir geçişle birbirlerine bağlanabilmeleri.
YEŞİL ESİNTİLER 


Kaynak: Better Home
Doğallık denilince yeşil rengi de listemize almazsak olmaz tabii ki. Huzurlu bir doğallığın ana konsept olarak kabul edildiği 2016 senesinin renk uygulama trendlerinin arasında yeşil de yer alıyor. Ancak dinlendirici özelliği tam anlamıyla sağlayabilmesi için beyazla harmanlanmış ve hakimiyeti elinde tutmayan, küçük dokunuşlarla yaşam alanına enerjisi yayılan bir yeşil kullanılması gerekiyor. Örneğin beyaz bir oturma grubunuz varsa, yastıklarınızı koyu yeşil yaparak bu yılın trendini yakalayabilirsiniz.
MAVİ VE PEMBE KOMBİNASYONU İLE ROMANTİK DOKUNUŞLAR 
Kaynak: Junique
Mavi ve pembe tonlarını bir araya getirmek de bu senenin trendini yakalamak için harika fikirlerden biri. Hem sempatik ve masum, hem de romantik ve şık görünen bu renk kombinasyonunu ister eğlenceli motiflerle ister daha ağırbaşlı desenlerle değerlendirin, evinizi modaya uyumlu bir hale getireceği kesin.
 tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder