18 Aralık 2015 Cuma

Anadolu’ya açılıyor

Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, yapacakları yeni yatırım planları hakkında geniş bilgiler verdi.

Son 35 yılda İstanbul’da 7 milyon metrekare inşaat yapıp 30 binden fazla konut üreten Ağaoğlu, Anadolu’nun birkaç şehrinde büyük ölçekli projeleri hayata geçirme kararı aldı.

Başta yabancıların ilgi gösterdiği kentler olmak üzere Anadolu’nun çeşitli kentlerinde yatırım yapacaklarını açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir,  hedeflerini açıkladı. Halisdemir, “Sadece konut değil, içinde ofis, AVM, okul ve hastanenin de olduğu büyük ölçekli projeler hayata geçireceğiz” dedi.

YABANCI FONLARLA GÖRÜŞÜYOR

Yeni yılda Bakırköy, Yeniköy ve Bodrum projelerini vitrine koyacaklarını kaydeden Halisdemir, öz kaynaklarının 400 milyon dolar olduğunu, başta İstanbul’un merkezi lokasyonlarda sahip oldukları araziler olmak üzere önümüzdeki dönemde Anadolu ve yurtdışında proje geliştireceklerini belirtti.

Anadolu’da birkaç şehrin ortasında, yeni bir çekim merkezi olacak büyük ölçekli projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Önder Halisdemir, şunları söyledi:
“İnşa edeceğimiz karma projeler hem yeni çekim merkezleri olacak hem de şehrin gelişimine katkı da bulunacak. Yaşlı bakımevi ve hastane benzeri sağlık yatırımları için yeni yılda yabancı fonlarla görüşmeler yapacağız. İstanbul Finans Merkezi projemizde kurumsal satış için Ortadoğu ülkelerindeki yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Bir yandan da gayrimenkul ürünlerinin menkulleştirilmesi için çalışıyoruz. Yakında sermaye piyasalarına ürünlerimizi sunacağız.”

İKİNCİ VATAN PROGRAMI BAŞLATILSIN

Türkiye’nin yabancıya mülk satışında henüz yolun başında olduğunu belirten Halisdemir, “Türkiye gayrimenkulleri rafa çıkalı 3 yıl oldu. Doğru adımlar atılırsa yılda 3-3.5 milyar dolar olan yabancıya satış rakamını 10 milyar dolara çıkarırız” dedi.

Yabancıya satışın önemli bir ihracat olduğuna dikkat çeken Halisdemir, Türkiye’nin ‘ikinci vatan programı’nı devreye sokmasını önererek, “Bize muhtaç olan 3 milyon Suriyeliye kapımızı açtık. Şimdi parası olana da kapımızı açmalı ve burası sizin ikinci vatanınız olsun demeliyiz” diye konuştu.

Yabancıya satışta bürokrasinin azalması gerektiğini vurgulayan ve oturma izni ve vatandaşlık verilmesinin önemine dikkat çeken Halisdemir, şu açıklamalarda bulundu:
“Londra ve Paris’e göre İstanbul oldukça ucuz kaldı. Londra metrekare fiyatı 40 bin poundu görmüşken İstanbul’da hâlâ 2500-3000 dolardan bahsediyoruz. Hem iç dinamikler hem yabancı ilgisi nedeniyle en az 10-15 yıl daha emlak fiyatlarının yukarıya gideceği bir trendin oluşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.”

BAKÜ ÇIKARMASI

Türk inşaat şirketleri yabancıya satış için yeni adres olarak Azerbaycan’ı seçti. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Araplara konut satan şirketler pazarı çeşitlendirmek için Bakü’ye çıkarma yaptı. Bu amaçla Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na aralarında Ağaoğlu, Sinpaş, İş GYO, Kuzu Grup olmak üzere 38 Türk inşaat şirketi katıldı. Dün kapılarını açan ve 3 gün sürecek fuarda hem talep toplanacak hem de sıcak satış yapılacak. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder