7 Nisan 2015 Salı

Evinize baharı getirecek detaylar!

Bahar ayları yaklaştıkça, evimizi de aydınlığa ve feraha hazırlamak için pratik öneriler...


Hepimizin hasretle beklediği, günlerin uzadığı, aydınlıklaştığı, parlak güneş ışıklarının evimize dolduğu günler için hazırlıklara başlamanın vakti geldi.

Dekorasyonda her ay köklü değişiklik yapmamız mümkün olmayacağı için, ufak değişikliklerle ve dokunuşla yaşam alanlarımızı daha kullanılır hale getirebiliriz.

1-Beyazın gücüne inanın!

Duvarlarımızda, halılarımızda, koltuk takımlarımızda kullandığımız açık renkler evin içindeki ışığı yaymaya yardımcı olacaktır.


2- Fazlalıklardan kurtulalım!

Kullanmadığımız eşyalarımızı baharın bahanesinden etkilenerek ihtiyaç sahipleriyle paylaşabiliriz. Çok eşya her zaman dağınık görünüme sahip olacaktır. Uzun vadede de bulunduğunuz alandan sıkılmanıza neden olabilir. Çok sık kullanmadığımız eşyaları evimizden arındırabiliriz.


3-Yatak odasında dingin renkler

Eski sandıklarımızı sprey boya ile boyayarak yenileyebilir, yatak odamızda harika bir görünüm elde edebiliriz.

4- Balkon ve bahçelerimize bakım yapmanın zamanı geldi. İhtiyaç varsa boya badana ve zemin yenilemeleri yapılabilir. Mobilyalar bakımdan geçirilebilir. Üzerine bir de temizlik yaptıktan sonra uzayan bahar akşamlarında, güneşin batışını balkon ve bahçelerimizde seyredebiliriz.


5-Tek renk hakim olan alanlarda renkli objeler, yastıklar ya da aksesuarlar kullanarak canlandırabiliriz.

6- Perdelerimizi eğer evimizin bulunduğu kat ve manzara uygunsa açık bırakabiliriz. Gün ışığından böylece daha uzun süre faydalanmış oluruz.


7- Çocuk odası ve genç odasında duvar yapışkanları kullanabiliriz.


8- Otantik desenler bize baharı ve yazı çağrıştıracaktır.



9- Evimizde şömine varsa kullanmayacağımız bu dönemde evdeki malzemelerle ağzını kapatabilir böylece şık bir görünüm elde edebiliriz.

10- Çiçek motifleri ve doğanın renklerini kullanmak evinizi daha ferah bir görünüme kavuşturacaktır.



11- Canlı çiçeklerden yardım alabilirsiniz. Evinizin başköşesine yerleştireceğiniz çiçekleriniz, bu mevsimde açmaya başlayacağı için evinize renkli bir hava katacaktır.


Bengü Öner - Milliyetemlak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder