17 Ocak 2017 Salı

Huzurlu bir yatak odası nasıl tasarlanmalıdır?

Gün içinde yaşadığımız onca stresin ve aktiviteden sonra şüphesiz gün sonunu huzurlu bir uyku ile sonlandırmak isteriz. İşte bu noktada yatak odanızın mimarisi için çok önemlidir. Günümüzde psikolojimiz onca etmenden etkilenirken emin olun içinde bulunduğumuz ortamların mimarisi de bizleri etkisi altına almaktadır. Seçeceğiniz renkleri , kullanacağınız aksesuarları ve eşyaların hepsinin uyumlu ve düzenli olması psikolojinizi olumlu yönde etkileyecek, sizleri huzura eriştirecektir. Bir evin iç ve dış mimarisi belirlenirken ; gün yorgunluğumuzu attığımız ve dinlenme moduna geçtiğimiz yatak odalarımızın mimarisi de bireylerin en önemli dikkat etmesi gereken mutlak unsurlarından biridir . Online dekorasyon ve ev tasarımı dergisi Homify ideal yatak odası tasarımlarını paylaştı.

Her zaman için yatak odasında kullanacağız nesnelerin pastel renkler ve fazla göz yorucu dizayna sahip olmayan mobilyalar olmasına dikkat etmelisiniz. Odanızda bulunduracağınız canlı bitkilerde hem odanızın görünümünü hem de sizlerin psikolojinizi olumlu yönde etkileyecektir.

İçinizde bitmek bilmeyen bir enerji patlaması varsa yatak odanızı bir bahar esintisine dönüştürerek huzuru doruk noktasında hissedebilirsiniz. Yine pastel renklerin ağır bastığı bu tasarımlarda çiçekli duvar kağıtlarından faydalanırken daha çok düz renkli mobilyalar ve zeminler seçmelisinizdir. Her iki önemli etkenin karmaşık desende olması olumsuz sonuçlar verebilir.

Eğer zevkiniz klasik tasarımlara daha yakınsa kesinlikle tercihiniz kahve tonları ve son senelerin modası oymalı mobilyalar olmalıdır. Kahve tonlarının sıcaklığı etkisiyle geceleri daha huzurlu uykular çekeceksinizdir. Bu tarz seçimler yaparken odanızın ışık almasına, geniş olmasına dikkat edip , fazla eşyalardan kaçınmalısınız.

Kendinizi veya ruhunuzu genç hissediyor ve sıra dışı bir yatak odası mimarisi istiyorsanız bu tasarım tam size göre. Siyah ve gri tonlarının ağır bastığı bu mimaride bir duvarın mutlak suretle açık tonda olması gerekmektedir. Yatak odanızda az vakit geçiriyor ve işten geldiğiniz gibi kendinizi yatağa atmak istiyorsanız bu mimariyi düşünebilirsiniz.

Oldukça sıra dışı bir tasarım daha karşınızda , derin ve 3 boyutlu olan bu tasarımlar son yıllarda bir hayli ilgi görmektedir. Odanız küçükse bu tür mobilyalar ve eşyalardan camın büyüsü sayesinde faydalanabilirsiniz. Böylelikle odanız daha geniş görünecektir.

Hem çocuk ruhunu kaybetmemiş hem de şık tasarımdan vazgeçmeyen bireyler için çok güzel bir mimari daha. Maviyle pembenin uyumlu tonlarıyla dizayn edilmiş olan bu tasarım, 50’li yılların saray esintilerini de sahip nesnelerle bir hayli hoş görünüyor.
www.homify.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder