9 Kasım 2016 Çarşamba

Sancaktepe’de konut fiyatları neden artıyor?

İstanbul’un değeri yükselen ilçelerinden Sancaktepe’de konut fiyatları yükseliyor…


İstanbul'un gelişen bölgelerinden biri olan Sancaktepe, konut fiyatlarındaki yükselişle dikkat çekiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birlikte değeri yükselen Sancaktepe'de önümüzdeki yıl açılması beklenen Üsküdar–Sancaktepe metrosu da emlak fiyatlarını yükseltti.

Bu gelişmelerle birlikte Sancaktepe konut projeleri sayısı da arttı! TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre Sancaktepe'de çoğu inşaat aşamasında olmak üzere planlama aşamasındaki projeler de dikkate alındığında 4 bin yeni konut stoku 2018'e kadar ilçeye kazandırılacak. Peki, gayrimenkul geliştiricilerinin yeni gözdesi olan Sancaktepe'de son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarında ne kadar artış oldu? Sancaktepe'de hangi markalı projeler, ne kadara satılıyor?
İşte Sancaktepe'nin emlak karnesi…

Metro, Marmaray ve metrobüsle entegre olacak

Bölgede çalışmaları devam eden ve 2017 yılında açılması beklenen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu satılık ve kiralık konut fiyatlarında da artışa sebep oldu. Günde 1 milyon 500 kişiyi taşıması planlanan metro hattıyla birlikte Üsküdar-Sancaktepe Metrosu ile ulaşım sadece 24 dakikaya inecek. Metro hattı 20 kilometre ve 16 istasyondan oluşacak. Üsküdar-Sancaktepe metro hattı, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olacak ve Anadolu-Avrupa arasındaki yolculuğu rahatlatacak. Bunun yanı sıra metro hattının Altunizade istasyonuyla metrobüse ve diğer toplu ulaşım araçlarına ulaşım da mümkün olacak.

Satılık ve kiralık daire fiyatlarında artış!

REIDIN verilerine göre İstanbul Sancaktepe ilçesinde satılık konut fiyatları bir önceki yıla göre %26,67 artış gösterdi. Bölgede, satılık dairelerin son bir yıllık ortalama metrekare fiyatları 1.995 TL oldu. 2015 yılında Sancaktepe ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik satılık daire ortalama fiyatı 154 bin 496 TL iken, bu yıl için Sancaktepe satılık daire ortalama fiyatı 199 bin 498 TL oldu.
Sancaktepe kiralık daire fiyatlarına bakıldığında ise geçen yıla göre bu yıl bölge genelinde konut kira fiyatları % 19,70 artış gösterdi. 2015 yılında Sancaktepe ilçesinde kiralanan 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kirası 792 TL iken, bu yıl için Sancaktepe kiralık ev ortalama fiyatı 948 TL oldu.

Sancaktepe konut projeleri

Konut fiyatlarının hızla arttığı Sancaktepe, gayrimenkul geliştiricilerinin de dikkatini çeken bir bölge haline geldi. Bölgede; Gate Of Anatolia, Optimal Life, Selçuklu Vadi, Sur Yapı Lavender Sancaktepe, Dore Life, Aydos Country, Modakent Sancaktepe Konakları, Envarev, Boutique Daça, Kasr-ı İstanbul, Ev’re Gedizler, Alteras, Celestia Life, Rings İstanbul, Sinpaş Köyceğiz gibi birçok konut projesi yer alıyor. Bu konut projelerinde fiyatlar 235 bin TL ila 1 milyon 764 bin TL arasında değişiyor. (sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder