18 Kasım 2015 Çarşamba

Küçük evler için dekorasyon hileleri

Salonunuz küçük diye dert etmeyin. Ufak değişiklikler ve doğru seçimlerle mekanı olduğundan çok daha genişmiş gibi gösterebilirsiniz.

Açık tonlarda mobilyaları seçin
Küçük mekanlarda açık renklerin tercih edilmesi mekanın daha geniş ve ferah gözükmesini sağlar. Aynı şekilde yer döşemeleri de açık renk olduğunda salonunuz olduğundan daha geniş gözükecektir.

Küçük salonda aydınlatma kurgusu

Gün ışığı mekanı her zaman olduğundan geniş gösterir. Perdelerinizi gün içinde açık bırakın. Dışarıdaki manzara hoşunuza gitmiyorsa pencere önünü çiçeklerle donatın. Akşam ise tavan aydınlatmaları dışında lambaderler, gizli led aydınlatmalar ve abajurlarla aydınlatma kurgusunu destekleyin.

Aynalarla illüzyon yaratın
Aynalar ışığı yansıtır ve bu yansımayla çoğalan ışık salonunuzu olduğundan daha geniş gösterir. Doğru yerlere yerleştirilmiş aynalar salonunuza hem şıklık hemde genişlik kazandıracaktır.

Mobilya seçimine dikkat
Mobilyalarınızı seçerken evin metrekaresini unutup geniş modellere yönelmeyin. Büyük mobilyalar yaşam alanını daraltarak mekanı olduğundan da küçük gösterecektir.

Duvarları giydirin

Küçük salonlar için duvar kağıdı seçerken küçük desenli duvar kağıtlarını tercih etmek iyidir. İri desenli duvar kağıtları salonunuzu olduğundan daha küçük gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder